24 juli 2012

China Glaze - Gaga for Green.

Min ståndpunkt på grönt är ju att det ska vara riktigt djärvt och nästan självlysande, och det trodde jag lite att det här skulle vara. Men för att vara grönt är Gaga for Green från China Glaze väldigt nedtonad. Det är absolut en klar, stark äppelgrön färg men den är inte så högljudd som gröna kan vara. Trots det så fullkomligt avgudar jag det här lacket, det är så lättburet. Hur många favoritlack får man ha egentligen?

Formulan är lite rinnig och vill gärna ner i nagelbanden men efter en stund så hittade jag en teknik som funkade. Täckningen är normal, två lager räcker. 

Det här lacket har också gjort mig sugen på ett riktigt pastelligt, guacamole-grönt lack. Kanske en creme eller ett försiktigt skimmer, som Zoya Tracie fast inte så frostigt. Tips på sånt är väldigt välkommet!

My position on greens is that it they should be really bold and almost glowing, and I thought this polish was gonna be more like that. But for a green, Gaga for Green by China Glaze is a really toned down polish. It's definitely a bright, strong apple green color but it's not as loud as greens can be. Despite this I absolutely adore this polish, it's so wearable. How many favourite polishes can a girl have?

The formula is a little runny and goes straight for the cuticles but after a little while of painting I found a technique that worked. Coverage is normal, two layers did it.

This polish has made me yearn for a really pastelly, guacamole green polish. Maybe a creme or a subtle shimmer, like Zoya Tracie but less frosty. Any suggestions are very welcome!


6 kommentarer:

 1. Essies Navigate Her är ju ett härligt guacamole-lack :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, kollade upp det och det var verkligen den färg jag letade efter. Men jag försöker undvika att köpa Essie eftersom det ägs av Loreal numera och de utför ju tester på djur (av samma anledning köper jag inte OPI heller). Just Essie är ju skitjobbigt att inte "kunna" köpa, de gör cremelack som är to die for!

   Radera
  2. Ah, måste dessvärre erkänna att jag är dålig på att hålla koll på sånt. Men bra att veta framöver, tack!
   Jag vet inte om dessa är bättre i och för sig, men Nyx Pastel Pistachio och Butter London Bossy Boots är lite liknande också :)

   Radera
  3. Det krävs en del ganska jobbig efterforskning när det kommer till vissa märken, ibland vill jag bara ge upp. Jag fattar inte riktigt varför märken som inte testar på djur inte skyltar med det lite mer.
   Men NYX är ett djurvänligt märke, och Butter London verkar vara det också :) Pastel Pistachio verkar vara närapå en dupe till Navigate Her också, den blir det nog! Tack så jättemycket för tipset :)

   Radera
 2. Jag gillar verkligen Gaga for Green, den lyckas vara både lugn och kul på samma gång. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det jag gillar med den också, kommer att användas flitigt :)

   Radera