28 nov. 2012

IsaDora - Polar Nights.

Det verkar som om tiden har runnit ifrån mig lite på sista tiden och jag har verkligen inte haft någon lust att blogga nagellack, dessutom har dagsljuset knappt existerat ens mitt på blanka dan. Men nu tänkte jag försiktigt försöka krypa tillbaka. Vi kan väl börja med IsaDoras Polar Nights som jag såg första gången hos Nailtastic och föll ganska pladask, men det var inte helt lätt att få tag på. Det var alltid slut eller hade inte kommit in där jag letade, men förra veckan kunde jag äntligen norpa den sista flaskan på Åhlens Fridhemsplan.

Det här är en djupt, djupt blå bas med blått och silverglitter i två olika storlekar. Det påminner verkligen om en natthimmel och är väldigt, väldigt vackert.

Formulan var ganska typisk för ett glitterlack, lite tjockare men jag hade inga större problem med det. Det blev tre lager innan jag var nöjd med täckningen, men två lite flödigare lager räcker nog gott och väl.




10 nov. 2012

Misa - Uptown Glamour

Jag beställde ju en del lack från Misas nya kollektion nyligen, de tre som jag kände att jag behövde. Ett av dem var det här, Uptown Glamour. 

Det är lite svårt att se hur det här lacket är uppbyggt exakt, men det verkar vara lila och rosa skimmer i en mörkt blå bas. Det ser väldigt annorlunda ut i flaskan än vad det gör på nageln, i flaskan ser man mycket rött och även guldskimmer. Det blir väldigt mörkt på nageln men man ser hela tiden det lila skimmret. Det är jättevackert, dock tror jag att det har en dupe i OPIs Germany-kollektion. Men då jag inte köper OPI är jag väldigt glad att Misa gav ut sin version också.

Formulan var inte hundra, den var lite tjock och trög när man tog för lite på penseln och stack iväg när man tog lite mer. Jag kladdade en hel del, men täckningen var bra med sina två lager.




6 nov. 2012

Color Club - Look Book

Jag fick nyligen ett paket från transdesign, det var det första paketet därifrån för min del för att nailsupplies som jag oftast handlar ifrån inte hade fått in Misas High Society-kollektion ännu och de stod högst på önskelistan inför den här beställningen. Det här lacket åkte med som en paketfyllare, det är väl ingen pulshöjare på något sätt men ett "bra att ha"-lack. Det här är Color Clubs Look Book.

Det här är ju inte unikt på något sätt, den här sortens klarröda har väl varit med sedan nagellackens begynnelse va? Trots det så hade inte jag något sånt här i min samling innan, jag har faktisk förvånansvärt få röda creme-lack, City Siren är det enda jag kan minnas på rak arm. Verkar konstigt. I alla fall, det här är inte unikt men fint såklart, jag älskar den här klassiska stilen.

Det här är ett väldigt bra alternativ om man är ute efter en sån här färg, för formulan är väldigt lättjobbad och verkar inte vara riktigt lika pigmenterad som de flesta röda färgerna är. Det här färgar inte av sig i nagelbanden så mycket om man råkar vara ner där och vända med penseln. Ändå täcker den med två lager. Mycket bra!




4 nov. 2012

LA Girl - Copper Alloy

Jag har överdoserat orange den här hösten, mest på grund av Orlys fantastiska Flicker, och börjar faktiskt bli aningens less på dem nu. Men häromdagen bar jag ändå orange igen och försökte matcha pumpasäsongen lite. Det här är Copper Alloy från LA Girls Metal-serie.

Med det här lacket är det lite så att varannan gång jag bär det älskar jag det och varannan gång så förstår jag inte varför jag har det för. Det är ett väldigt humör-baserat lack. Det är orangea glassflecks i en ljust röd, ganska skir bas, och det ser väldigt annorlunda ut på nageln mot för flaskan. Hade det sett ut som i flaskan hade jag nog älskat det varje gång, där är den bränd orange med mörkare röda toner och inte alls lika pigg och glad som den är på nageln. Mer höstig.

Formulan är lite i lösaste laget på den här men det orsakar inga större katastrofer. Det är lite skirt och man behöver tre lager för att nå full täckning, men jag upptäckte att jag fortfarande hade lite fläckar på tumnageln när jag hade målat.




1 nov. 2012

Misa - Toxic Seduction.

Här har vi ett väldigt populärt lack som vi har sett många, många swatchar på förut. Men det betyder ju inte att den inte ska visas upp här också! Det här är Misas gröna skönhet Toxic Seduction.

I nyansen påminner den här väldigt mycket om IsaDoras Beetle Green, det är grönt skimmer som drar åt blått, men i Toxic Seduction är skimmret grövre och partiklarna mer framträdande. Det är givetvis underbart, den här sortens gröna nyanser är ganska populära och det är inte så konstigt. Det är smickrande för de allra flesta naglar och hudtoner, mörkt fast tillräckligt nedtonat för att tilltala de som inte gillar för edgy lack också. Ganska så optimalt.

Jag måste börja skriva ner hur jag upplever formulan på olika lack på en gång tror jag, nu kommer inläggen upp en ganska lång tid efter att jag lackat och jag lyckas alltid glömma. Men eftersom det är Misa som jag tycker ofta har väldigt bra lack så antar jag att det är två lättmålade lager.