27 okt. 2012

Kleancolor - Fairy Lover

Dagens lack är en gammal goding ur samlingsskåpet, en favorit faktiskt. Det heter Fairy Lover och är ifrån ett favoritmärke, det löjligt billiga och ofta otroligt bra Kleancolor. Kleancolor var det märket som fick mig att verkligen intressera mig för nagellack, det pirrar fortfarande härligt i kroppen när jag går in på Beautyjoint och tittar på Kleancolors lack.

Fairy Lover är ett blurple skimmerlack som förutom det finkorniga lila skimmret också verkar ha lite glesare, smått silverskimmer som ger en liten extra söt-faktor till det hela. Jag är väldigt förtjust i det, som jag vanligtvis är i blåtonade lila. Det här torkar lite halvmatt, men jag har Poshé på så det syns inte här.

Formulan är ganska så underbar, man behöver inte ha speciellt mycket på penseln, den glider ändå på precis där man vill och täcker med ett lager (fast jag har två som vanligt). Numera verkar just min flaska ha blivit lite segtorkad, den skrynklar sig ganska lätt en stund efteråt, men jag kommer inte ihåg att lacket var så ifrån början. Den kan vara i behov av lite thinner.




25 okt. 2012

Misa - Breakaway

Jag har lite svårt att hitta tid åt bloggen just nu, jag hoppas ni har överseende med det. Jag försöker göra tid för att fota, redigera bilder och posta, men ibland så har jag bara tid för en av de sakerna på en dag och det är då det blir såna här små uppehåll.

Det här är Breakaway från Misas höstkollektion, en kollektion som var väldigt snäll och lite mesig jämfört med de andra vampiga kollektionerna vi sett i år. Men Breakaway tyckte jag verkade väldigt fin så den köpte jag och ja, fin är den.

Först tänkte jag kalla den för lila med guldskimmer men jag tror nog det är mer koppartonat skimmer faktiskt. Det har mer glöd än vad guldskimmer brukar ha tycker jag. Basen är en sån där mittemellan-lila som bara drar aningens åt det varma hållet. Det är en inte speciellt uppseendeväckande färg, absolut inget wow utan en väldigt snäll färg men jag tycker den är väldigt fin. Speciellt i direkt ljus när skimmret börjar glöda.

Hur formulan var la jag visst inte på minnet, men då antar jag att den är en väldigt standard, lättarbetat formula med två lager för täckning.





20 okt. 2012

China Glaze - Grape Pop.

Min manikyr de senaste dagarna har varit denna lila, enkla skönhet. Grape Pop från China Glaze. Det perfekta lila cremelacket, vi är väl ganska många som äger den vid det här laget? En så himla bra, fin basfärg. Den drar varken åt blått eller rött utan är bara lila-lila.

Och den har en alldeles utmärkt formula, lättlackad och täcker på två lager. Ett alldeles ypperligt lack att ha i samlingen tycker jag. Alla lack måste ju inte vara spektakulära, ibland räcker det bara med att ha en riktigt bra basfärg.




17 okt. 2012

Zoya - Skylar.

När jag väntade på min order ifrån mbeautylounge gick jag tillbaka och tittade min orderbekräftelse för att påminna mig om vad det var jag hade beställt egentligen. Det får jag alltid göra, jag brukar aldrig komma ihåg alla. När jag då kollade upp swatchar på lacken jag beställt undrade jag lite vad sjutton jag skulle ha Zoyas Skylar för. Men när jag hade det på naglarna fattade jag.

Det här är fint. Det är inte höstigt för fem öre, men till våren kommer det vara ljuvligt. Det är ljust pastellblått med smått men ändå lite grövre silverskimmer. Finfinfint. Jag har inte så mycket mer att säga om det.

Zoyas formula, klanderfri som vanligt. Jag tror det var två lager 




14 okt. 2012

IsaDora - Beetle Green.

Här har vi återkomligen Beetle Green från IsaDora. Jag har sett flera fina swatchar på den och nu när den återuppstod i Jewels of the Orient la jag tassarna på den.

Det här är ett lite mörkare grönt lack som drar lite åt blått, med fint, fint grönt skimmer som inte alls är så frostigt som det ser ut på mina bilder. I verkligheten ser det lent och härligt ut, som på den nedre bilden. Lite som en skalbagge, fast jag har nog aldrig sett en så här grön skalbagge. Det är väldigt fint om än inte unikt.

Formulan är lika fin som färgen och två lager räckte gott och väl för täckning. Nu äger jag egentligen bara ett lack från IsaDora som inte kommer ifrån den nya kollektionen, och det lacket har jag inte testat än, men formulan på Jewels of the Orient-lacken är väldigt bra. Om IsaDora har ett sån här bra formula på alla deras lack så har jag faktiskt inget emot penseln, men priset hindrar mig från att bli överexalterad över det här märket.




11 okt. 2012

China Glaze - Skate Night.

Det är ju oktober och under oktober lär man bära någonting rosa i alla fall en gång. Det här är så rosa jag tänker bli. Skate Night från China Glaze åkte med min senaste beställning, jag håller sakta men säkert på att samla på mig hela Retro Diva.

Att säga att det här är rosa är kanske att ta i. Magenta är väl den rätta benämningen, men för mig faller magenta under rosa också så. Jag kände mig förvånansvärt bekväm i det här, det är riktigt snyggt och superfeminint med sin mjuka finish. En riktig höjdarfärg även för mig som är lite rosa-skygg.

Formulan är lite rinnig, det är ju ett rätt gammalt lack, nu för tiden råkar jag ganska sällan på ett rinnigt China Glaze-lack tycker jag. Det blev tre lager innan jag tyckte att alla kala fläckar var täckta.



9 okt. 2012

China Glaze - Bizarre Blurple.

Förra veckan fick jag hem ännu en beställning ifrån mitt to-go-to ställe, nailsupplies. Den här gången med två Misa-lack och fyra från China Glazes nya Halloween-kollektion. Det jag såg mest fram emot var det här, Bizarre Blurple. Och det lever upp till sitt namn.

Det här är ett ganska bisarrt lack och det är svårt att sätta fingret på hur det är uppbyggt. Jag tror att det är blått skimmer i en typ plommonlila bas, men skimmret är så smått så allting liksom flyter ihop en enda blurple röra. Man skulle nästan kunna kalla det duokromt, fast ändå inte eftersom det inte direkt skiftar färg. Det har liksom det här framträdandet hela tiden. Ja. Nu blev det väldigt babbligt. Vad jag kan säga är i alla fall att jag inte blev besviken på det här, jag gillar det väldigt mycket. Det känns elektriskt på något sätt och det lila är mycket mer framträdande i verkligheten än på mina bilder.

Formulan var lättlackad, jag tror det kanske blev tre lager innan jag var nöjd med täckningen men jag tror absolut att en stadigare hand kommer undan med två.




7 okt. 2012

IsaDora - Night Flight.

Jag kunde inte hålla mig ifrån ett eller två till lack av IsaDoras nya kollektion. Så Silk Road och det här, Night Flight, fick följa med hem en dag också.

Och det här är ännu ett underbart lack. Mjukt blått med aningens lila undertoner, med samma sammetsfinish som på Black Amethyst. Så tjusigt. Det känns som att det har varit en hel del blått här på sistone vilket är lite underligt eftersom det kanske är den färg jag gillar minst. Men blåa lack kan verkligen vara så stiliga. Jag känner mig vuxen i dem.

Formulan var fantastisk, precis som på Black Amethyst, där nästan ett lager räckte för täckning men det blev två ändå.




5 okt. 2012

Zoya - Lotus.

Man kollar ju alltid andras swatchar innan man köper ett nagellack, eller hur? Jag kollar väldigt ofta Scrangies, för att hon har de flesta lacken, och det gjorde jag även på detta lacket. Zoyas Lotus. Det såg döläckert ut på hennes swatchar, och på de andra bloggarna jag tittade på, men oj vad besviken jag blev när det hamnade på mina naglar. Den där blåtonade lila nyansen och intensiva glöden är inte där alls. Det är meslila med messkimmer. Jag är superbesviken! Det var visserligen dåliga ljusförhållanden när jag fotade det här men det var så här jag upplevde det i verkligheten också. Det är ju inte fult, men det är verkligen inte lacket jag trodde jag köpte.

Formulan är ju standard för Zoya - helt felfri alltså. Två lager för täckning.





Säkerhetsflytt.

Jag tänkte bara säga det att min blogg hade börjat bete sig lite underligt, gett varningsmeddelande för virus och så vidare. Jag har nu "flyttat" bloggen, fast det är samma blogg och samma adress och allting men jag hoppas i alla fall att problemen inte följde med. Ni som följde mig via blogspot eller annat följde nog inte med däremot så om ni vill göra det får ni börja följa här. Och ni som läst och inte har ett bra virusprogram installerat som varnar och spärrar och så där kan nog vilja göra en virusscan på datorn, jag vet inte om det var virus eller inte men för säkerhets skull liksom.

Ledsen för problemen! :(

2 okt. 2012

Orly - It's Not Rocket Science.

Något jag verkligen gillar är späckade gröna in-your-face-glitter. Som CGs It's Alive och det här, It's Not Rocket Science från Orly. Tusentals och åter tusentals ljust gröna glitterpartiklar i vad som verkar vara en brun träsk-bas, som glittrar och blänker och drar till sig alla blickar den bara kan. Givetvis älskar jag den! Det är ju grönt glitter. Jag älskar den kanske inte riktigt lika mycket som It's Alive men bra nära!

Formulan är standard för den här sortens glitter. Tjockare och man får bygga en del lager för att få det opakt på egen hand. Men jag tror inte jag gick över tre lager i alla fall, och det gör den mycket väl godkänd.