30 aug. 2012

Layering: Ocean Depths och Midnight Seduction.

Idag behövde jag mig en lite mer uppmuntrande manikyr än de vanliga höstfärgerna, och la Kleancolors Midnight Seduction över Gina Tricots Ocean Depths. Jag har haft Midnight Seduction sen min allra första stora nagellacks-haul från Beautyjoint men jag har inte hittat tillfälle att använda det speciellt mycket. Det är ett glitterlack med klar bas och minimini-glitter som går i turkost, rosa och silver och säkert fler färger som jag inte kan urskilja. Gör sig väldigt bra som layering-lack tycker jag, eftersom det är så smått smälter det in i det andra lacket väldigt fint och ser mer ut som en extra dimension än ett lack som lagts över ett annat.

Den här varianten funkade väldigt bra, den är fin och gjorde mig glad. Lite väl mycket My Little Pony kanske med det rosa och turkosa tillsammans, men vad gör det egentligen?




27 aug. 2012

Zoya - Valerie.

Det är helt otroligt att jag inte äger fler än tre Zoya-lack, för det råder ju inte brist på snygga lack där inte. Men fyra stycken till är på väg nu i alla fall, och jag passar på att visa ett av deras topp-lack.

Valerie är ett supersnyggt glammigt lila lack med massor av små små glassflecks i vad som verkar vara flera färger, eller kanske skiftar de? Det är svårt att avgöra, det är snudd på duokromt det här glittret. Jag ser brons, guld, rosa och lila när jag tittar på fingrarna. Det är ett av de snyggaste lacken jag vet och tillsammans med formulan som är den bästa jag någonsin lackat med blir det här ett av de bästa lacken i samlingen. 

Formulan är perfektion, glider på så otroligt mjukt, precis där penseln går och inte en millimeter utanför och ett flödigt lager räcker i princip för täckning. Zoya kan verkligen sin sak.




24 aug. 2012

Misa - Fatal Affair.

Nu så här på hösten börjar min samling visa sitt riktiga ansikte med alla sina mörka, murriga skimmer. Som också oftast råkar vara lila.

Misas Fatal Affair är ett plommonlila lack med massor av elektriskt blått skimmer. Det är det blåa som syns mest, och många gånger ser det ut som ett svart lack med blått skimmer, men det är inte så att jag vill kalla det nästansvart. Det lila är väldigt framträdande, mer än i mina bilder i alla fall.

Formulan har jag inga problem med, väldigt standard, bra lack.

Idag när lönen damp ner och jag hade betalat mina räkningar beslutade jag också att jag hade utrymme för en lack-beställning den här månaden, så nu är en bunt China Glaze och något Orly-lack (åh, Flicker längtar jag så efter!) på väg hem till mig. Det ska bli så roligt med lite nya lack!




21 aug. 2012

China Glaze - Wagon Trail.

China Glazes fina Wagon Trail kom med Rodeo Diva-kollektionen för fyra år sen. Det var en höstkollektion och åh, det är väl något visst med just höstkollektionerna va? Det här var ett av de första lacken som jag köpte efter jag upptäckt nagellackens underbara värld. Då var jag fortfarande i chock över att det gjordes såna här balla lack överhuvudtaget.

Det här lacket har en svart bas som är fullspäckad i guldskimmer som gör att det ser nästan grönt ut. Jag tror det även kan finnas några gröna glitterkorn där i och jag anar kopparrött lite då och då också. Det är ett lack med mycket, mycket djup, och det är otroligt fint. Mina bilder gör det inte rättvisa för det är fotat i lampljus, i dagsljus är det helt underbart.

Formulan är bra, men som jag har upplevt det kan den bubbla sig ganska lätt om man inte har rätt handlag eller tar för mycket lack. Två lager krävs för täckning, och jag inbillar mig att det sitter ovanligt bra också eftersom det bara var lite flagnat efter en dag på jobbet (jag har inte ett optimalt jobb för en nagellacksälskare utan måste använda händerna väldigt mycket, det är också därför jag har så korta naglar).

The lovely Wagon Trail by China Glaze came with the Rodeo Diva fall collection four years ago. There's just something about fall collections isn't there? This is a lovely polish with black base, filled with fine gold shimmer that makes it looks almost green. It has a lot of depth.
The formula is good but in my experience you can get some bubbles if you apply too much polish or don't handle the brush right. Two coats for full coverage.




20 aug. 2012

Color Club - Rad Nomad.

Halkade visst efter lite, både med att uppdatera själv och att läsa andras bloggar. Men nu är jag tillbaka igen med helgens manikyr.

Rad Nomad från Color Club är lite av ett to-go-to-lack för mig. När jag känner mig lite oinspirerad och trist brukar jag vända mig till det här mörka, lergrå lacket som bara drar aningens åt kallt lila. Det gör liksom inget större väsen av sig och ibland tycker jag att det är helt rätt med såna lack.

Jag gillar verkligen såna här leriga crémer och har ett par stycken, men Rad Nomad är favoriten, förmodligen för den lilla flirten med lila toner. Formulan är underbar och det täcker med två lager.

Jag ber om ursäkt för aningen smutsiga nagelband, jag har haft många små sår på händerna den senaste veckan och då gnuggar man ju inte gärna loss med removern.

Rad Nomad by Color Club is a to-go-to-polish for me when I feel a bit uninspired and boring. This dirty grey créme with some hints of purple doesn't make too much noise and sometimes I think that's just right. The formula is wonderful and it covers with two coats.




16 aug. 2012

NYX Girls - Sexy Plum.

Sexy Plum från NYX Girls fick följa med i den annars så färgstarka beställningen från Beautyjoint för någon månad sen, vampisar kan man ju inte få för många av. 

Jag föväntade mig att det skulle vara lite mer lilatonat, lite mer plommon liksom. Men det är vinrött och det är ju inte fel heller. Det är väldigt mörkt, nästan svart i de flesta ljus men i direkt ljus så glöder det helt underbart.

Formulan var ganska tjock och jag kladdade ganska mycket, men kladdet behöver nödvändigtvis inte vara lackets fel. Jag var ganska trött när jag målade. Det är ett bra lack, men inte jättespeciellt. Värt att ha om man gillar vampiga färger, om man är en sån som föredrar att bara ha någon flaska så där kanske det finns andra som är mer intressanta.

Sexy Plum by NYX Girls is a vampy, red polish. I expected it to be more purple toned, more plum, but red is always nice. In direct light this glows wonderfully, but in most lights it looks really black. The formula is thick and I made a real mess when I painted, but that's possibly my fault, I was very tired when I applied this.

This is a nice polish, worth having if you like vampies. If you prefer to only have one or two vampy polishes in your collection though, I'd probably go for something else. There are more interesting vampy reds out there.





14 aug. 2012

Premiärmacka!

Jag tycker att jelly-mackor är jätteballt och blir ofta så himla snygga, men jag har aldrig provat att göra en förut, kanske mycket på grund av bristen av jelly-lack i samlingen. Jag har faktiskt bara ett äkta jelly-lack och det är Ravishing, Dahling från China Glaze, så det fick bli toppskiktet i denna premiärmacka. Längst ner ligger korallröda Make Some Noise, också från China Glaze, och emellan dem har vi Diamond Pink från Kleancolor. Lack med stora glitterpartiklar lämpar väl sig egentligen bäst för mackor men jag har väldigt få såna i lämpliga färger och ville pröva med Diamond Pink för att det är helt stört glittrigt och tätt.

Det blev väl kanske inget "wow!" men jag tycker det blev ganska fint, liksom spräckligt med det täta glittret under. En helt okej premiärmacka, men nu måste jag beställa fler jellys tror jag. Jag vet att man kan göra bra mycket mer spännande saker än så här!

This is my premiere jelly sandwich with my only true jelly polish, Ravishing, Dahling by China Glaze. Underneath it is a layer of Make Some Noise, also by China Glaze, and Diamond Pink by Kleancolor. It's not a "wow!" but it's pretty nice, I like the speckled look the dense glitter gives. I need to buy me some more jelly polishes!





12 aug. 2012

Kiko - 373.

Helgens lack, Kiko nummer 373. Jag är ju världens tråkigaste tjugofemåring, det bor en ganska stor liten tant i mig men efter att jag lagt första lagret av det här kände jag ändå att shit, ska jag verkligen gå runt med det här tantiga lacket? Det blev bättre efter andra lagret, men det är ju knappast en fräsig, ungdomlig färg.

Det här ändrar färg väldigt mycket beroende på ljus och omgivning, i vissa ljus ser basen lilatonad ut, andra röd, men i de allra flesta bara brun. Det har ett fint guldskimmer som är ganska uppenbart, fast inte på mina bilder förstås. I verkligheten glöder det i de flesta ljus. Det är glöden som räddar det ifrån att bli ett sjukt tråkigt lack. Jag brukar gilla de här leriga bruna lacken men det här funkar liksom inte riktigt.

Formulan måste ha varit jättefin för jag behövde inte städa upp mycket efter mig, och jag är ju en riktig kladdfia i vanliga fall. Penseln är ganska bred, men inte så det blev jobbigt (och bra mycket mindre än Isadora och OPIs).

This weekend's manicure, Kiko number 373. I am the worlds most boring 25 year old but this was a little too old lady for me too. It changes color pretty much depending on the surroundings and the light, the base can be purple toned, red, but mostly just brown. It has a fine golden shimmer that's pretty obvious in real life, but not so much on my pictures. The shimmer glows more in real life and is the one thing that saves this polish from being extremely boring.

The formula is really nice, I barely needed any clean-up. The brush is pretty wide, but not too wide (like Isadora and OPI) and I was able to work with it.




9 aug. 2012

China Glaze - Let's Groove.

Alltså den här färgen, seriöst. SERIÖST. Jag fattar inte att jag inte bär det här oftare, att jag inte bär det hela tiden! Jag lyckas glömma bort emellan gånger hur snyggt, underbart och skitballt det här egentligen är.

Let's Groove ifrån China Glaze alltså. Glödande sammetslila som svartnar emot kanterna. Jag kan inte säga så mycket mer om färgen, man vill typ hoppa runt och skrika och slita sig i håret det är så snyggt.

Formulan har jag inga anmärkningar på och den täcker med två lager. Det enda som är med det här lacket är att det är lite segtorkat även under snabbtorkande överlack, så man får vara lite försiktig efter applicering så man inte förstör skönheten.

This color, seriously. SERIOUSLY. I don't get why I don't where it more often, why I don't were it all the time! I always manage to forget how pretty, wonderful and supercool this really is when I'm not wearing it.

It's Let's Groove by China Glaze. Glowing velvet purple with blackened edges. I can't say much more about the color except that you want to jump around, scream and pull your hair out it's so pretty.

The formula is good and it covers with two layers. The only thing with this polish is that it dries slowly even with fast drying top coat, so you've got to be a little careful after applying it so you don't ruin this beauty.







Flormar - 442.

Och nu, eftersom jag låtit mig helt uppslukas av höstmörka lack, är det dags för mitt andra gröna Flormar-lack från Barcelona. Detta har numret 442.

Det här gränsar till ett vinterlack till och med, julkollektionerna brukar ju innehålla liknande färger. Det är ett djupt mörkgrönt lack med ganska blå toner, med tätt, smått silverskimmer. Det är ett väldigt mörkt lack, men man ser att det är grönt även i sämre ljus vilket är toppen. Jag gillar väldigt mörka lack men jag vill ju se att det har någon färg och inte bara är svart.

Det här lacket hade mycket bättre formula än det förra Flormar. Den är ganska tjock men lätthanterligt och täcker väldigt bra. Och flaskan har en lite annan, bättre form, men jag tycker fortfarande inte om att det är så smalt upptill.

Jag gillar det här lacket, men jag älskar det inte. Det är en fin, riktigt buteljgrön färg men är.. tja, lite tråkig. Men det är ett helt okej köp (kostade nog 3 euros eller så) och jag kan tänka mig att man kan göra någon fin julmanikyr med det om några månader.

And now, since I've totally let myself be devoured by autumny dark polishes, it's time for my second green Flormar polish from Barcelona.

This borders on being a winterpolish even, the christmas collections usually contains a color like this. It's a deep, dark green polish with rather blue tones, and dense, small silver shimmer. It's a very dark polish, but you can tell it's green even in bad lighting which is great. I like really dark polishes but I want to see that it has a color and isn't just black.

This polish has much better formula than the last Flormar. It's pretty thick but easy to cope with and it covers really well. The bottle has a slightly different, better shape too, but I still don't like that it's so narrow at the top.

I like this polish, but I don't love it. It's a nice, bottle green color but its'.. well, a tad boring. But it's an okay buy (it cost about 3 euros or something) and I imagine doing pretty nice christmas manicures with it a few months from now.






8 aug. 2012

LA Girl, Color Addict - Idol.

Jag har gått in i höstmode. Sommar är en fin årstid på alla sätt men jag är ett höstbarn. Jag vill inte ha ett dugg att göra med sprakande neonfärger längre. Nu är det dämpat, mjukt och mörkt som gäller.

Jag återkommer ganska ofta till LA Girls Idol. Jag har fått för mig att färgen passar min hudton väldigt bra och jag tycker alltid att mina naglar ser så eleganta ut när jag har det här. Det är ett försiktigt, dammigt blått lack med supersmått guldskimmer som man får syn på ungefär tre gånger om dan. Ja, det är synd att det guldiga inte är aningen mer framträdande, men jag gillar basfärgen så mycket att jag ser skimmret mest som en bonus om det får för sig att visa sig. Det känns som att jag ofta förlåter bristande skimmer i lack, och det är ju för att creme egentligen är min favoritfinish. Är jag världens tråkigaste nagelbloggare?

Formulan är en dröm och det är mycket uppskattat, speciellt med blå lack. Blå lack har en tendens att vara skitpigmenterade och omöjliga att få bort när det väl satt sig i nagelbanden. LA Girl verkar ha övervägande bra lack och formula, jag har en fem-sex stycken av deras lack men jag tror nog allt de måste bli fler.

I have gone into autumn mode. Summer is a nice season in every way but I'm an autumn child. I don't want anything to do with shiny neon colors anymore. Now I want muted, soft and dark.

I often come back to LA Girl's Idol. I imagine that the color fits my skintone very well and I always think my nails look so elegant when I wear this. It's a careful, dusty blue polish with tiny golden shimmer in it that shows itself about three times a day. Yes, it's a shame that the gold isn't more apparent, but I like the base color so much that I consider the shimmer to be just a bonus when it does come out. I feel like I often forgive lack of apparent shimmer in polishes, and I guess that's because creme really is my favourite finish. Am I the worlds most boring nailpolish blogger?

The formula is a dream and I appreciate that a lot with a blue polish. Blue polishes are often pigmented as hell and impossible to get rid off if it gets onto the cuticles. LA Girls seems to have a lot of great polishes and formula, I have about five or six of their polishes but I think they need to become more.




6 aug. 2012

Kiko - 255.

Ännu ett Barcelona-inköp: här har vi Kikos nummer 255. Ett lite höstigare lack, i och med att det redan är augusti så letade jag mest faktiskt bara mörkare, murrigare lack där i butikerna och myser lite skamfyllt nu när himlen är grå och de här lacken gör sig mer rätt.

De här är ett glitter/skimmer-lack med mörk, rödtonad lila bas, fylld av prismatiskt glitter och jag anar att det kanske kan finnas något enfärgat glitter där i också, silver eller rosa, men det är omöjligt att avgöra utan lupp. Jag borde skaffa mig en lupp för att kunna studera mina lack ordentligt..

Det här lacket glittrar och glänser och ser helt rymdiskt ut med de små holopartiklarna, mycket förföriskt. Både vampigt och lite blingigt, jag gillar det mycket, den kan hålla huvudet högt i min övervägande lila samling.

Formulan var jättefin, inga problem på något sätt, rätt storlek på penseln och två lager för full täckning. Ytan blev lite guppig i och med glittret, ett lager extra Poshé hade nog hjälpt mot det, jag vet inte varför jag snålade.
Om det här är standardkvalitén på Kikos lack så är jag lite tjurig över att jag inte köpte fler. Det var visserligen inte så många av färgerna som tilltalade mig just då, men nog hade jag kunnat köpa något mer!

This is another Barcelona buy: Kiko number 255. More of a fall color, since it's already august I really only looked for more dark, cozy colors while I was down there and feel shamefully content now that the sky is more grey and these colors are appropriate.

This is a glitter/shimmer polish with dark, redtoned purple base, full of holographic glitter and I suspect there might be another regular glitter in there too, silver or pink maybe, but it's impossible to tell without a magnifying glass. I should really get one so I can look more closely on my polishes.

This polish glitters and shines and looks positively cosmic with the small holo particles, it's very seductive. It's vamp and bling all at once, I really like. It can stand proudly in my mainly purple collection.

The formula was really nice, no problems in any way. The brush had the right size and it took two layers for full cover. The surface got a little bumpy because of the glitter, another layer of Poshé would probably have helped with that, I don't know why I held back.
If this is the standard quality of Kiko's polishes I'm a little bummed that I didn't get any more. There wasn't many of the colors that seemed tempting to me at that moment, but surely I could have bought something more!




5 aug. 2012

Flormar - 49.

Då var jag tillbaka från Barcelona och resan var fantastiskt och underbar på alla sätt, men de sista dagarna när mitt nagellack hade flagnat av all sand, svett och andra utflykter så kliade det ordentligt att få lacka om. 

Jag köpte med mig fyra lack i Barcelona, två från Kiko och två från Flormar. Jag gjorde lite efterforskningar när jag kom hem och Flormar verkar vara ett turkiskt budgetmärke. Kiko känner jag igen men har ingen större bekantskap med, men det är ju roligt att ha något som sticker ut bland alla runda China Glaze flaskor!

Det här är det ena av två gröna Flormar lack, och har numret 49. Det är ett närapå självlysande lack som jag färgmässigt tycker påminner lite om Ghoulish Glow i sitt upplysta tillstånd. Det såg mycket mer pastelligt ut inne i butiken, men det gör egentligen inget att den visade sig vara mer av en neon. Jag har inget riktigt lika lysande som det här.

Jag förväntade mig inget av formulan och fick inga överraskningar heller. Penseln är svårkontrollerad och det rinner och kladdar och har sig. Och flaskan är varken praktisk eller snygg, formen påminner mig om något som min mormor skulle kunna haft i badrumsskåpet på åttiotalet. Men ändå, roligt med något nytt i skåpet!

I'm back from Barcelona and the trip was wonderful and amazing in every way, but during the last few days when my manicure was badly chipped by all the sand, sweat and adventures I was itching to repaint it.

I bought four polishes in Barcelona, two from Kiko and two from Flormar. After some investigating when I got home I found that Flormal is a turkish low price brand. I've heard of Kiko before but I haven't had any contact with it, it's fun to have something else among all my China Glaze bottles!

This is one of two green Flormar polishes, it has the number 49. This polish practically glows at you and the color reminds me a bit of Ghoulish Glow in it's glowing state. It looked a lot more like a pastel in the shop, but I don't mind that it turned out to be more of a neon. I don't have anything quite as radiant as this.

I didn't expect anything from the formula and I got no surprises either. The brush is hard to control and it's runny and messy. And the bottle is neither practical or goodlooking, it reminds me of something my grandmother would have had in her bathroom cabinet in the eighties. But still, fun with something totally new in the collection!